Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Czomba Sándor: 40 milliárd forintot fordítunk az ifjúsági garancia programra

2014. November 14. 10:43
Czomba Sándor:  40 milliárd forintot fordítunk az ifjúsági garancia programra

A Vállalati felelősségvállalás - felelős foglalkoztatás elnevezésű konferencián beszélt erről Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára.

Ráadásul 11 hónapja úgy nő a foglalkoztatás Magyarországon, hogy a növekedés döntő többségét a versenyszféra adja - hangsúlyozta az államtitkár. A 62-63 százalékos lakossági foglalkoztatási ráta óriási eredmény, de az uniós elvárás 75 százalék - jelezte. Bejelentette: 2016 júniusáig összesen 40 milliárd forintot fordítanak az ifjúsági garancia programra . Ebből mintegy 40 ezer, 6 hónapnál hosszabb ideig a munkanélküli regiszterben lévő fiatalt szeretnének megszólítani, elhelyezni, képzést biztosítani számukra – jelentette ki.Az ifjúsági garancia programmal az uniónak az a célja, hogy a 25 év alatti fiatalok segítése.

 

 

 

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára

 


A magyar kormány már számos, kifejezetten fiatalokra koncentráló intézkedést tett. Az első munkahely garancia programmal kapcsolatban az államtitkár megjegyezte: a végén a programban részt vevő fiatalok több mint fele ugyanott dolgozott, de már állami támogatás nélkül. Ma is több mint 16 ezren vesznek részt a programban – mondta Czomba Sándor a szakmai konferencián. Az államtitkár beszédében kitért a munkahelyvédelmi akciótervre is, amely amellett, hogy megőrizte a munkahelyeket, újakat is generált.

 

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu