Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Czomba: A munkahelyteremtő a projektek, pályázatok nagy része a pályakezdőket célozza meg

2012. November 01. 05:07
Czomba: A munkahelyteremtő a projektek, pályázatok nagy része a pályakezdőket célozza meg
Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár az M1 A lényeg című műsorában elmondta: 7,5 milliárd forintot szánnak munkahelyteremtő programokra.

A következő egy évben több mint 20 ezer pályakezdő fiatal munkába állását segíti a kormány, amelynek célja, hogy a fiatalok lehetőség szerint egy napot se töltsenek munka nélkül.

Czomba Sándor a műsorban elmondta, ez a sajnálatos tendencia a 90-es évektől tartó folyamat,  ráadásul most a migrációval is meg kell küzdeniük, amely 20 éves csúcson van.

Czomba Sándor

Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár szerint 7,5 milliárd forintot szánnak munkahelyteremtő programokra

 


Az államtitkár elmondta, hogy jelenleg 69 ezer regisztrált pályakezdő fiatal van, akiknek egy részét remélhetőleg sikerül majd munkához juttatni. A munkatapasztalat nélküli fiataloknál ugyanis katasztrofális a helyzet a szakpolitikus szerint. Nem véletlen, hogy a projektek, pályázatok nagy része őket célozza meg.

Fontos, hogy meg kell akadályozni a munkanélküliség újratermelődését, ehhez pedig szerinte át kell alakítani a szakképzést, a felsőoktatást pedig a munkaerőpiaci igényekhez kell alakítani. Ez nem egyik napról a másikra megy, de már elindult a folyamat.

Forrás: fidesz.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu