Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

Czomba: A lakhatási támogatást még több munkavállaló igényelheti majd!

2013. March 22. 12:40
Czomba: A lakhatási támogatást még több munkavállaló igényelheti majd!
Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára alírta az 500. hatósági szerződést, amely a munkavállalók lakhatási támogatásról szól.


A lakóhelyüktől messze dolgozók tavaly október óta igényelhetnek lakhatási támogatást, ha a munkavégzés helye állandó lakóhelyüktől 100 kilométert meghaladó távolságra van, vagy hat órát meghaladó utazással jár az eljutás. Czomba Sándor bejelentette: Rugalmasabb feltételeket határoznak meg a lakhatási támogatás nyújtásánál, az erről szóló módosítások néhány héten belül életbe léphetnek.Rugalmasabb lesz a lakhatási támogatás rendszere


Lakhatási támogatást azok igényelhetnek, akiket legalább három hónapja álláskeresőként tartanak nyilván, vagy a pályakezdő álláskeresők, vagy csoportos létszámleépítéssel érintettek. A foglalkoztatáspolitikai államtitkár hangsúlyozta: a lakhatási támogatás hozzájárul annak eléréséhez, hogy aki dolgozni szeretne, az az országhatáron belül találja meg a boldogulását. Czomba Sándor elmondta, hogy 2003 és 2005 között évente átlagosan mindössze öten vettek igénybe lakhatási támogatást, ehhez képest a szerdán aláírt 500. szerződés jelentős előrelépés.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu