Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Csúcstechnológiás fejlesztési központ lehet Miskolcon

2021. március 29. 10:01
Csúcstechnológiás fejlesztési központ lehet Miskolcon

A Miskolci Egyetem a technológiai fejlesztéseiről ismert Femtonics Kft.-vel írt alá szerződést. A megkötött stratégiai megállapodás értelmében a Miskolci Egyetem egy high-tech kutatóközponttal gazdagodhat, a Femtonics és a hallgatók csúcstechnológiás fejlesztései exportképesek is lehetnek a fúzióval. 

 

Miskolci Egyetem és a Femtonics Kft. együttműködése révén főként kémiai fejlesztéseket hajtanak majd végre, hiszen az egyetem kémiai intézetén belül a Femtokémiai intézet tanszéke és a nagyvállalat közt jött létre az egyezség. 

 

Femtonics nemzetközileg elismert és magasan jegyzett cég, optikai, lézerfizikai, orvostudományi, anyagtudományi, kémiai, bionikai és kvantummechanikai tudástőkével és fejlesztési kapacitásokkal állhat az egyetem mögé. A tizenhat éves múltra visszatekintő vállalat elsősorban az orvosdiagnosztikai módszerek változtatásában ért el nagy sikereket. Világsikert is magáénak tudhat, hiszen elsőként helyezte üzleti alapokra az általuk kifejlesztett 3D-s mikroszkópot. Ezzel az eszközzel váltak elsőként vizsgálhatóvá élő állatok testében az idegsejtek. Mikroszkópjaikat világszerte használják.  

 

Agykutatásban is értek el eddig eredményeket

 

A Miskolci Egyetemen a fúziónak köszönhetően azonnal a gyakorlatba helyezhetőek lesznek a kutatási eredmények, a Femtonicsszal pedig a megvalósításig is eljuthatnak az ötletek. Mi több, exportképes innovációk és prototípusok fejlesztését is kilátásba helyezte a cég. Korszerű körülmények közt tudnak majd dolgozni a diákok, emellett csúcstechnológiás háttér áll rendelkezésükre a vállalat egész tudásbázisával és kapcsolati tőkéjével együtt.  

 

Teljesen új kísérleti módszereket is bevezetnek majd a kutatóközpontban, ezáltal új területeket vizsgálhatnak, eddig még fel nem fedezett rendszerekre deríthetnek fényt. Természetesen a Femtonics lézermikroszkópja is helyet kap a központban. Az innovatív fejlesztési egységben a PhD-s és MSc-s, illetve BSc-s magasan kvalifikált kutatók és mérnökök oktatása folyhat zavartalanul, high-tech kutatási keretek közt. 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu