Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Csúcstechnológiai innovációk az élelmiszeriparban

2024. May 23. 07:47
Csúcstechnológiai innovációk az élelmiszeriparban

Egyre több komoly élelmiszeripari vállalat hajt végre jövő-technológiai fejlesztéseket Magyarországon.  

 

Az élelmiszeripar az egyik legfontosabb ágazat Magyarország gazdaságában, amely jelentős mértékben hozzájárul a versenyképességhez és foglalkoztatáshoz, azonban az elmúlt években egyre világosabbá vált, hogy a hagyományos módszerek már nem elegendőek a versenyképesség és a fenntarthatóság biztosításához.

 

Jelen a helyzetben a high-tech, vagyis a csúcstechnológiai innovációk döntő szerepet játszanak abban, hogy az élelmiszeriparunk megfeleljen a 21. század kihívásainak. A csúcstechnológiai fejlesztések kulcsszerepet játszanak az élelmiszerbiztonság és a termékminőség javításában.

 

Jól halad az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program

 

Az okos érzékelők, az adatvezérelt rendszerek és a precíziós technológiák lehetővé teszik a teljes termelési lánc nyomon követését, a valós idejű adatgyűjtést és -elemzést, ezáltal a termelők azonnal reagálhatnak a problémákra és biztosíthatják, hogy a végtermék megfeleljen a legmagasabb minőségi és biztonsági előírásoknak.

 

Az ilyen technológiák alkalmazása nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacokon is versenyelőnyt biztosít a magyar élelmiszerek számára. Magyarországon szerencsére egyre több élelmiszeripari nagyvállalat hajt végre digitalizációs beruházásokat. Most éppen a  Sága Foods Zrt. adta át legújabb fejlesztését, amelynek eredményeképp a sárvári gyárban modernizálták a technológiát.

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu