Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Csomagot fogadtak el a munkahelyek védelmére és munkahelyteremtésért

2012. June 29. 05:27
Csomagot fogadtak el a munkahelyek védelmére és munkahelyteremtésért
Tehercsökkentő csomagban állapodott meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Fidesz-KDNP-frakció - jelentette be csütörtökön Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. Ez a program közel másfél millió ember munkahelyét érinti Magyarországon.

A háromszázmilliárd forint értékű, a munka világát érintő csomag kapcsán Rogán Antal megmlítette, a kisadózók esetében egy tételes adó váltja ki az eddigi terheket, és hasonló lépés várható a 25 dolgozónál kevesebbet alkalmazó kisvállalkozóknál is.  A 2013. évi büdzsében tehát háromszázmilliárd forint fordítanak a munkahelyek védelmére és munkahelyteremtésre, mégpedig a munkáltatókat terhelő közterhek jelentős mértékű csökkentésén keresztül.

Matolcsy György miniszter,Rogán Antal,Harrach Péter,

Tehercsökkentő csomagban állapodott meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Fidesz-KDNP-frakció - jelentette be csütörtökön Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője

 


Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője elmondta: a tartósan munkanélküliek és a kisgyermekes édesanyák elhelyezkedése esetében is adócsökkentést javasoltak. „Nagyon jó és nagyon okos javaslatokat kapott a kormány, amelyek mintegy másfélmillió magyar munkavállalót és vállalkozót érinthetnek igen kedvezően” – emelte ki a nemzetgazdasági tárca vezetője, megjegyezve, hogy a javaslatokat a kormánynak is jóvá kell hagynia.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter arról beszélt, a megállapodás nem érinti a 2013-as költségvetés alapszámait és az államháztartási hiánycélt sem.


Forrás és képek: fidesz.hu

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu