Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

Csökkent az ország kockázati muatója

2017. September 22. 15:06
Csökkent az ország kockázati muatója

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter történelmi pillanatnak nevezte, hogy a magyar országkockázati mutató, a CDS-felár 100 pont alá csökkent. A 98 bázispont szerint a piaci befektetők elismerik a magyar gazdaság teljesítményét és pozitívan értékelik a kilátásokat.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a kormányzati munka kezdete óta nem volt arra példa, hogy az ötéves államadósságra vonatkozó mutató 100 pont alá csökkenjen. A kedvező változás azt jelzi, hogy a magyar gazdaság jó pályán van, az államadósság egyre olcsóbban finanszírozható, ami egyre kisebb problémát jelent a gazdaság számára - fejtette ki. 

 

a magyar országkockázati mutató, a CDS-felár 100 pont alá csökkent

A magyar országkockázati mutató, a CDS-felár 100 pont alá csökkent

 

A CDS-felár az államadósság-törlesztési leállás kockázatára köthető piaci biztosítási cseretranzakciók felára. A magyar gazdaság teljesítményét egy ideje a nemzetközi szervezetek elemzései és tavaly már a hitelminősítő ügynökségek felminősítései is elismerték. A gazdaság 2013 óta növekedési pályán áll: a GDP-adatok stabilak, szinte minden szektor hozzájárul. A növekedés nem járt eladósodással, az adósságráta mérséklődése pedig sokkal kedvezőbb az uniós átlagnál.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu