Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.02. - csütörtök, Melinda napja van.

Belföldi hírek

Csökkent az olimpia megrendezésének esélye

2017. február 19. 09:54
Csökkent az olimpia megrendezésének esélye

A Budapest 2024 olimpiai pályázat vezetése szerint az olimpiaellenes aláírásgyűjtés hatására jelentősen csökkentek Magyarország esélyei arra, hogy ötkarikás játékokat rendezhessen.

"Felbomlott a magyar olimpiát támogató politikai egység, márpedig egységes politikai és közösségi támogatás nélkül Budapestnek nincs esélye olimpiát nyerni a világ legnagyobb és leggazdagabb városai közé tartozó Párizzsal és Los Angelesszel szemben" - olvasható a közleményben. A pályázat vezetése szerint az új helyzetben arra van szükség, hogy a főváros, a Magyar Olimpiai Bizottság és az állam képviselői haladéktalanul áttekintsék a budapesti pályázat esélyeit, illetve megvizsgálják, helyreállítható-e a pályázat egységes támogatottsága. A közlemény szerint, ameddig nem derül ki, hogy helyreállítható-e a támogatottság, addig a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. felfüggeszti a megkötött szerződéseket, új megrendelést nem ad ki, és nem használja fel a pályázatra elkülönített költségvetést.

 

A budapesti olimpiai pályázat vezetése szerint csökkentek a rendezés esélyei

A budapesti olimpiai pályázat vezetése szerint csökkentek a rendezés esélyei

 

Jelenleg a kétéves pályázati folyamat háromnegyede már eltelt, ugyanakkor a teljes pályázati költségvetésnek a felét kellett csak felhasználni. 2015 júniusában szavazott egyhangúlag a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése a 2024-es olimpiai pályázatról, majd Budapest közgyűlésében is, a Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik és az Együtt-PM színeiben megválasztott képviselők is egyhangúlag támogatták. Pénteken a Momentum Mozgalom 266 151 aláírást adott le az olimpiarendezéssel kapcsolatos népszavazás érdekében. Az aláírásgyűjtésben az LMP, az MSZP, az Együtt és a Párbeszéd aktivistái is részt vettek. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu