Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Csökkennek a cégek adminisztratív terhei a parlamenti döntés értelmében

2012. June 21. 09:41
Csökkennek a cégek adminisztratív terhei a parlamenti döntés értelmében
Ezen a héten is sok fontos téma került a Parlament elé. A hétfői egészségügyi salátatörvény elfogadása után a Magyary-programmal foglalkozott kedden az Országgyűlés.

Az Országgyűlés

A képviselők a Parlamentben a cégek terheit csökkentettékFokozatosan, 2012. július 1-jétől 2013. február 1-jéig megszűnik a cégek kötelezettsége, hogy a közigazgatási eljárásban cégkivonatot vagy aláírási címpéldányt csatoljanak, a kért cégadatokat ingyenesen bocsájtja a hatóságok rendelkezésére a céginformációs szolgálat. Rétvári Bence államtitkár szerint a cégek adminisztratív terheinek csökkentése kiemelten fontos, a versenyképességet növelő tényező.

 Matolcsy György

A nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György nyújtotta be az új jegybanktörvény-módosítás

 


Csütörtökön benyújtotta  a parlamentnek Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítását, amely a jogszabályt az Európai Központi Bank (EKB), az MNB és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) véleményével összhangban alakítja át. A törvényjavaslat szerint többek között módosulnának a Monetáris Tanács tagjainak és az MNB elnökének felmentésére vonatkozó passzusok, a tanács tagjainak száma pedig legalább öt, legfeljebb 9 fő lehetne.MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu