Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Cseresnyés: a munkaerőhiány a legnagyobb kihívás

2017. March 03. 11:02
Cseresnyés: a munkaerőhiány a legnagyobb kihívás

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára elmondta, hogy Magyarország korszakhatárhoz érkezett azzal, hogy 4,3 százalékra esett a munkanélküliség, ez egyúttal azt jelenti, hogy egyetlen ágazatban sincs munkaerő-felesleg; a gazdaságnak jelenleg a munkaerőhiány a legnagyobb kihívás.

Az államtitkár rámutatott, hogy a további növekedés kulcsa a megfelelő szakképzés biztosítása. Az intézkedések közül kiemelte a második szakképesítés ingyenessé tételét, a tanulói ösztöndíjakat a szakképzésben és azt, hogy a szakképző intézmények érettségit adhatnak, így biztosítva a továbblépést a felsőoktatásba.

 

Munkaerőhiánnyal küzd Magyarország

Munkaerőhiánnyal küzd Magyarország

 

Kiemelte, hogy a színvonalas szakképzés nem csak a gazdaság érdeke, hiszen a jól megválasztott szakma egész életre szóló, biztos megélhetést jelent. Az államtitkár hozzátette, hogy a kormány a megfelelő szabályozási környezettel és a szükséges források biztosításával is segíteni kívánja a további növekedést, Magyarország ezek hatására gazdasági növekedésben 2020-ra megelőzheti legfőbb vetélytársait, Ausztriát és Csehországot.


/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu