Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Cseh katonák érkeztek Magyarországra, jönnek a szlovákok is

2015. October 14. 17:50
Cseh katonák érkeztek Magyarországra, jönnek a szlovákok is

Az együttműködés első szakaszában érkezett 21 fős ellátó különítmény a morvaországi Olmützből érkezett hazánkba. A különvonat Kiskorpádra futott be 2015. október 14-én, innen a kaposvári kaszárnyába mennek. A különleges vasúti szerelvény 11 vasúti kocsiból áll, a 21 katonán kívül hét tehergépkocsit, egy kotrógépet és tíz tábori konyhát hozott Magyarországra.

A cseh katonák egy ellátó szakaszban fognak feladatot teljesíteni, feladatuk lesz a cseh tábori konyhák működtetése, illetve az eszközök megismertetése a magyar partnerel. A jelenlegi kontingens megbízatása december 15-ig szól. Az ellátó szakaszt rövidesen újabb egységek követhetik, hiszen Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök korábban úgy nyilatkozott: a cseh segítségnyújtás további formája, és mértéke a magyar fél igényeitől függ. Milan Chovanec cseh belügyminiszter pedig a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország) tárcavezetőinek múlt heti luxemburgi találkozója után úgy nyilatkozott: több mint ötven rendőrt és mintegy száz katonát ajánlottak fel Magyarországnak a déli határok védelmére, természetesen a megfelelő műszaki eszközökkel együtt. 

 
V4, csehek


Megérkeztek a cseh gulyáságyúk


 V4-es szövetség másik két állama is részt vállal a schengeni magyar határok védelmében. A lengyelek egy helikoptert küldenek személyzettel együtt a magyar hadsereg megsegítésére, Szlovákia pedig 50 magyarul is beszélő rendőrt, akik magyar rendőrök és katonák mellé beosztva teljesítenek majd szolgálatot 12 órás műszakokban. Ők a tervek szerint október 20-án érkeznek.


Híradó,MTI/MCOnet 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu