Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Családi vállalkozás épít üzemet Barcson

2018. March 14. 12:55
Családi vállalkozás épít üzemet Barcson

A Seres Kft. mintegy 434 millió forintból épít felületkezelő üzemet a Somogy megyei Barcson. Az alapkőletételen Rákossy Balázs hangsúlyozta: kormányzati cél, hogy a vidéki városok minél életképesebbek és versenyképesebbek legyenek.

Az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a Seres Kft.-ről szólva megjegyezte, a társaság jó példája azoknak a családi vállalkozásoknak, amelyekre a magyar gazdaságot építeni szeretnék, biztonságot adnak a társadalom felépítéséhez, nyugodt körülmények közötti működéséhez. Az államtitkár szerint bővíteni kell a helyben való boldogulás lehetőségeit, hogy mindenki, a gyermekek és az unokák is megtalálják a boldogságukat ott, ahol születtek.

 

Felületkezelő üzemet építtet a Seres Kft. Barcson

A 28 éve működő Seres Kft. jó példája azoknak a családi vállalkozásoknak, amelyekre a magyar gazdaságot építeni szeretnék

 

Seres László, a Seres Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta, hogy a 28 éve működő vállalkozás a mostani beruházással fennállása legnagyobb fejlesztése előtt áll. A fejlesztést fele részben európai uniós, illetve belföldi forrásból származó támogatásból valósítják meg 2019 tavaszára. Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy az elmúlt négy évben 10,7 milliárd forint fejlesztési támogatást kapott Barcs. Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke szerint, akik a támogatásokat adják, bíznak Barcs fejlődésében, a munkahelyek létrehozásában. Emlékeztetett rá: a Terület- és településfejlesztési operatív programból a város 2,7 milliárd forintot nyert el, a Somogy megyei keret pedig 43 milliárd forint.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu