Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Csaknem 8,5 milliárd forint jutott eddig lakhatási támogatásra

2021. február 11. 09:50
Csaknem 8,5 milliárd forint jutott eddig lakhatási támogatásra

Magyarországon 2012 óta működik a lakhatási támogatás rendszere, azóta 8,5 milliárd forintot utaltak ki az igénylőknek. Az egy főre eső támogatás összege akár a 100 ezer forintot is elérheti, ami meglehetős segítség a lakóhelyüktől távol dolgozóknak.

A lakhatási támogatás egyre népszerűbb konstrukció, az álláskeresők mobilitását hivatott ösztönözni. A bejelentett lakóhelytől több tíz kilométerre is mehet dolgozni az igénylő, az állam pedig kompenzálja a költségeit. Pontosan azért, hogy a távolság ne legyen akadály.  

 

Az összeg lakhatásra fordítható

 

Eddig 12 ezer ember jutott hozzá az összeghez, amelyet lakhatására, rezsire, bérleti díjra, közös költségre költhet. A támogatás a kormányhivataloknál igényelhető folyamatosan, nincs határidő. Egy embernek maximum 12 hónapig folyósítják az összeget. Fontos, hogy akkor jár a pénz, ha a munkavállalónak legalább hat hónapra szóló és heti legalább húsz órás munkaviszonya van, állandó lakhelye pedig legalább 60 kilométerre van munkahelyétől. Személyenként akár százezer forint is járhat. 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu