Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Csaknem 47 milliárd a kiemelt turisztikai beruházásokra Magyarországon

2012. August 09. 08:32
Csaknem 47 milliárd a kiemelt turisztikai beruházásokra Magyarországon
A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint 34 új kiemelt turisztikai beruházás támogatásáról döntött legutóbbi ülésén a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság a Regionális Operatív Programok keretében, összesen 46,7 milliárd forint értékben.


A kiválasztás legfontosabb szempontja az volt, hogy a tervezett turisztikai fejlesztések minél nagyobb arányban szolgálják Magyarország hátrányos helyzetű régióinak felzárkózását, a válság miatt bajba került ágazatok, így különösen az építőipar és az idegenforgalom élénkítését, összességében pedig a gazdasági növekedés erősítését, és jelentős mennyiségű értékes hazai munkahely megteremtését.

Magyrország

5 régióban támogatják a turisztikai beruházásokat, összesen 46,7 milliárd forint értékben


A Dél-Alföldön a legtöbb támogatást a Szegedi Dóm turisztikai vonzerejének növelése kapta, míg a Dél-Dunántúlon a Pécsi Egyházmegye évezredes örökségének turisztikai vonzerővé fejlesztése. Az Észak-Alföld legjelentősebb beruházása a Szolnok és Boldog települések között a Zagyva kerékpáros turisztikai fejlesztése lesz, Észak-Magyarországon a kilenc kiemelt program közül a legértékesebb a hatvani Grassalkovich-kastély rekonstrukciója és a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum létrehozása lesz. Nyugat-Dunántúlon pedig három projektre figyel az ország, melyek közül a legtöbb támogatást  keszthelyi Festetics-kastély korszerűsítése kapta.


Forrás: kormany.hu

 


-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu