Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Csaknem 4 millióan dolgoznak ma Magyarországon

2013. November 01. 04:22
Csaknem 4 millióan dolgoznak ma Magyarországon
Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára arra a hihetetlen hírre reagált, miszerint 21 éves csúcson van a foglalkoztatás Magyarországon!

Czomba Sándor,


A legfrissebb statisztikai adatok szerint 3 millió 990 ezren dolgoznak Magyarországon. Ma 235 ezerrel dolgoznak többen, mint a 3,5 évvel ezelőtti kormányváltást megelőzően - közölte Czomba Sándor. Közölte, a munkahelyvédelmi akcióterv keretében több mint 700 ezer ember után veszik igénybe a munkáltatók a szociális hozzájárulási adókedvezményt. Kedvezményt vesznek igénybe 20 ezer ember után, akik gyesről, gyedről térnek vissza, a pályakezdő fiataloknál 8 ezer ember után, a tartós munkanélkülieknél pedig 10 ezer ember után.


"Ennek ellenére még nem lehetünk elégedettek", mert 4 millió fölé kellene vinni a foglalkoztatottak számát. "Közel kerültünk egy álomhoz, 10 ezer fő választ el minket a 4 milliós álomhatártól" - hangoztatta az államtitkár.     


Nem segélyt adunk az embereknek, hanem munkát, és ezt az egész rendszert szeretnénk a következő években a szociális szövetkezés irányába eltolni, ami még nem versenyszféra, de már nem közfoglalkoztatás – mondta Czomba Sándor.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu