Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

Csaknem 2 milliárdot kapnak a Széchenyi Egyetem kutatás-fejlesztési projektjei

2023. August 24. 09:48
Csaknem 2 milliárdot kapnak a Széchenyi Egyetem kutatás-fejlesztési projektjei

A Széchenyi Egyetem kutatás-fejlesztési projektjei kapnak közel 2 milliárd forintos támogatást fenntartó alapítványuktól – a területek közé tartozik a mesterséges intelligencia és vállalkozásfejlesztés is.

Majdnem 2 milliárd forintos támogatást nyújt a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány arra, hogy a győri egyetem megvalósíthassa kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeit, melyeket kompetenciaközpontjaiban fogalmaztak meg – tudatta a kisalfold.hu.

 

Mindez a Széchenyi István Egyetem olyan lényeges területeire vonatkozik, mint a mesterséges intelligencia, a vállalkozásfejlesztés, az egészségtechnológia, a precíziós gazdálkodás vagy a fenntarthatóság.Csaknem 2 milliárdot kapnak a Széchenyi Egyetem kutatás-fejlesztési projektjei

Csaknem 2 milliárdot kapnak a Széchenyi Egyetem kutatás-fejlesztési projektjei

 

Az egyetem rendkívül fontosnak tartja, hogy a modern technológiák fejlesztéséhez hozzájáruljon tevékenységével, s ezzel együtt a térség fejlődését is támogassa - adta hírül a kisalfold.hu.

 

Kompetenciaközpontjai több projektötletet is kidolgoztak ennek érdekében, melyeket már értékelt is az operatív előkészítő-, majd a döntés-előkészítő bizottság.

 

A Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriuma ennek alapján egyhangúlag úgy határozott, hogy 15 projekt megvalósulását támogatja - összesen 1 milliárd 911 millió forinttal, melyből a 2023-as esztendőre 441 millió 386 ezer forint támogatást ad – írta meg a kisalfold.hu.

 

Fotó: Facebook.com/Uni.SZE.Gyor

 

B.A.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu