Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Csak idén 1033 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg

2017. May 30. 12:08
Csak idén 1033 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg

Éves összevetésben több mint 34 százalékkal bővültek a beruházások, 2017 első negyedévében 1033 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Magyarországon - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legrisebb adataiból. Varga Mihály szerint ilyen dinamikus növekedést még sosem regisztráltak.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, mindez alátámasztja, hogy a magyar gazdaság egy stabil és kiegyensúlyozott pályán halad, ami a következő években tartósan 4 százalék körüli gazdasági növekedést tesz lehetővé. A tavalyi utolsó negyedévhez képest 7,4 százalékos növekedést regisztráltak, melynek eredményeként az első negyedéves, 4,1 százalékos gazdasági növekedéshez is számottevően járulhattak hozzá a beruházások.

 

Soha nem látott növekedés a beruházásokban: 1033 milliárd forint értékű fejlesztés 2017-ben

Varga Mihály szerint ilyen dinamikus növekedést a rendelkezésre álló beruházási adatokban korábban még sosem regisztráltak

 

Összesen 19 ágazat közül 17-ben dinamikusan nőttek a beruházások, kiemelt a feldolgozóipar beruházási aktivitás, ami több mint 32 százalékkal emelkedett. A mezőgazdasági ágazat fejlesztései éves összevetésben 46 százalékkal nőttek, az oktatásban 53 százalékkal, a kereskedelemben 32 százalékkal, a szálláshely-vendéglátásban a szállodaépítések és felújítások révén 38 százalékkal, a művészet- szabadidő ágazatban pedig a versenysporthoz kötődő fejlesztéseknek köszönhetően 31 százalékkal emelkedtek a beruházások az első negyedévben. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu