Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.16. - csütörtök, Valter napja van.

Belföldi hírek

Civilek a szélsőjobb ellen!

2009. augusztus 17. 18:27
Civilek a szélsőjobb ellen!
2009. augusztus 15.-én szombaton délután békés demonstrációra került sor Budapesten a Városháza parkban, a szélsőjobb ellen.

A Civilek a szélsőjobb ellen mozgalom által szervezett demonstráción több százan vettek részt. A békés megmozdulás résztvevőit ugyan megpróbálták neonáci fiatalok provokálni, az eseményt neonáci bekiabálásokkal, fasiszta karlendítéssel megzavarni. A rendezvényt a budapesti rendőrség komoly biztosításban részesítette, ily módon komolyabb rendbontás nem történt, a rendezvény alapjában véve egy békés pikniknek tetszett.

 

A Civilek a szélsőjobb ellen mozgalom a rendezvényt az ugyancsak szombatra és ugyancsak Budapestre tervezett Rudolf Hess-emlékmenetet elleni tiltakozásul rendezték meg. A Hess menetet végül is a magyar rendőrség betiltotta és az így nem került megrendezésre.

 

A Civilek a szélsőjobb ellen mozgalom által szervezett megmozduláson beszédet mondott Tamás Gáspár Miklós, aki kijelentette: „Csak akkor lesz eredményes az antifasiszta küzdelem, ha a társadalom megújul, és igazságosabb, testvériesebb lesz".

 

A Civilek a szélsőjobb ellen mozgalom rendezvényének fő szlogenje: „No Pasaran! - Nem törnek át!" volt. A mozgalomhoz közel harminc civil szervezet csatlakozott, többek között a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, a Magyar Antifasiszta Liga és több roma szervezet is.

 

MCOnet - FPI Info

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu