Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Célzottan kell segíteni az egyes munkaerőpiaci csoportokon

2012. November 27. 09:03
Célzottan kell segíteni az egyes munkaerőpiaci csoportokon

Czomba Sándor,
a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatási államtitkára nemrég Bécsben beszélt a munkaerőpiac célzott segítségével kapcsolatban.

Czomba Sándor


Elmondása szerint célzottan kell javítani a munkaerőpiacon azoknak a csoportoknak a foglalkoztatását, amelyek körében különösen magas a munkanélküliség: tartósan munkanélküliek, az alacsony képzettséggel rendelkezők és a fiatal munkanélküliek csoportja.


A bécsi magyar nagykövetségen a gazdasági szakemberekből és vállalkozókból álló hallgatóság előtt kiemelte, hogy míg Győr-Moson-Sopron megyében 4-5 százalék a munkanélküliség, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 19,5 százalék. Úgy kell javítani a foglalkoztatást, hogy ez a hatalmas egyenlőtlenség csökkenjen, de ne a jobb adat romlásával.


A pályakezdők jobb elhelyezkedési lehetőségeit célozza többek között a szakiskolai oktatás gyakorlat-központú átalakítása és az Első munkahely garancia program, amelynek keretében 6800-an találtak állást eddig - jelentette ki. Czomba Sndor hozzátette: bízik benne, hogy a kormány eddig megtett lépései javítanak Magyarország helyzetén.MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu