Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Cél, hogy annyian dolgozzanak hazánkban, mint Csehországban

2013. October 27. 21:00
Cél, hogy annyian dolgozzanak hazánkban, mint Csehországban

A kormány kiemelt gazdaságpolitikai célja az adósságállomány csökkentése mellett a foglalkoztatás bővítése és a munkahelyteremtő beruházások elősegítése.


"Kiemelt cél a foglalkoztatás bővítése"


Ezt annak kapcsán mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Karcagon a helyi ipari parkban megvalósított infrastrukturális fejlesztést adtak át, ráadásul egy várhatóan 300 embert foglalkoztató műanyag-hasznosító központ alapkövét is letették. A politikus hangsúlyozta: a kormány szeretné elérni, hogy a 10 milliós Magyarországon ugyanannyian dolgozzanak, mint a hasonló lakosságszámú Csehországban.


Varga Mihály

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Karcagon a helyi ipari parkban tette le a műanyag-hasznosító központ alapkövét

 


A Karcagi Ipari Parkban az Új Széchenyi Terv keretében egy 244 millió forintos összköltségvetésű beruházásból a létesítmény északi területeinek alapinfrastruktúráját teremtették meg. A fejlesztéshez az Európai Uniótól közel 122 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyert a parkot üzemeltető társaság.Az eseményen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter beszédében a legnagyobb magyar környezetipari beruházásnak nevezte a fejlesztést. Rámutatott: egy 3 milliárd forintos program indul most el. A vidékfejlesztési minisztérium, amely a környezetvédelem területéért is felel, kiemelten támogatja, hogy a Magyarországon képződő hulladékot minél nagyobb arányban hasznosítsák - mondta a miniszter.


MTI/MCOnet
Fotó: Árvai Károly

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu