Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Budapesti és Pest megyei kkv-k versenyképességét támogatja a tőkebefektetés

2017. September 30. 08:00
Budapesti és Pest megyei kkv-k versenyképességét támogatja a tőkebefektetés

A szeptemberben indított Irinyi II. Kockázati Tőkealap közel 50 ipari kis- és középvállalkozás versenyképességét erősíti Budapesten és Pest megyében - közölte Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt alap a nemzeti iparfejlesztési stratégiában, az Irinyi Terv kiemelt ágazataiban működő, hosszú távú növekedésre képes ipari cégeket támogatja a tőkebefektetéssel. A tőkekeret mintegy 8 milliárd forint, azonban a későbbi sikeres kilépésekből visszaforgó további tőkeösszegeknek köszönhetően ennél akár jelentősebb értékű összeg kerülhet a vállalkozásokhoz a következő évtizedben - fejtette ki az államtitkár. Egy-egy vállalkozás minimum 60 és maximum 240 millió forint értékben vonhat be pénzt a tőkealaptól, ami várhatóan 2032 márciusában zárul le.

 

A kormány csaknem 50 kkv-t támogat tőkebefektetéssel Budapesten és Pest megyében

Az Irinyi II. Kockázati Tőkealap közel 50 ipari kis- és középvállalkozás versenyképességét erősíti Budapesten és Pest megyében

 

Hangsúlyozta, a kormány célja, hogy a következő évtizedre az Európai Unión belül Magyarország bruttó nemzeti össztermékén belül legyen a legnagyobb az ipari termelés aránya, ehhez az ipari szektor teljesítményében rejlő lehetőségeket jól megvalósított pénzügyi eszközökkel, tőkeprogramokkal támogatják. Rákossy Balázs, hozzátette, hogy az Irinyi Tőkealap nyolc iparágat fejleszt: a járműipart, a speciális gép- és járműgyártást, a zöldgazdaságot, a megújuló energiát, az élelmiszeripart, az egészségipart, a védelmi ipart és a faipart, valamint az ezekhez kapcsolható infokommunikációs, digitális, illetve Ipar 4.0-s fejlesztéseket.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu