Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.19. - csütörtök, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Budapesten terjeszkedik a Jysk

2022. január 24. 21:30
Budapesten terjeszkedik a Jysk

Központot épít a magyar fővárosban a dán Jysk lakberendezési áruházlánc.

Újabb nagyvállalat hozza következő nagyszabású beruházását Magyarországra és Budapestre, ugyanis a dán Jysk lakberendezési áruházlánc Budapesten építi fel a regionális elosztóközpontját. A projektet 71 milliárd forintból valósítja meg a cég és közel 300 új munkahelyet teremt Magyarországon.

 

A vállalat számos regionális elosztóközponttal rendelkezik világszerte, melyeknek fő feladata, hogy a gyárból érkező termékeket a kisebb áruházakba juttatják. Magyarországon az M0-s mellett már épül is az elosztóközpont, amely a cég legújabb nagyberuházásának tekinthető.

 

A lakberendezési áruházlánc 2005 óta van jelen Magyarországon

 

Budapest a kedvező és központi földrajzi elhelyezkedésének köszönheti, hogy elnyerte a beruházást, hiszen a Jysk korábban egy pozsonyi helyszínt is vizsgált, ám a magyar fővárost kedvezőbbnek ítélték meg.

 

A beruházás eredményeképp egy óriási, közel 143 ezer négyzetméter területet magába foglaló raktárat épít fel a cég. Kezdetben 300, később pedig 500 alkalmazottat vesznek fel az üzembe, hogy magas minőségben kiszolgálják Magyarország mellett Szlovákiát, Csehországot, Szlovéniát, Horvátországot, Szerbiát és Bosznia-Hercegovinát.

 

Forrás: Világgazdaság
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu