Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Budapesten a lengyel elnök

2016. March 18. 15:34
Budapesten a lengyel elnök

Az EU konkrét és határozott lépéseit sürgette az aktuális csúcstalálkozó idején hazánkba látogató lengyel köztársasági elnök.

Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök szerint jelenleg a migrációs válság az Európai Unió legfőbb problémája, és ha nem születnek konkrét döntések, tovább mélyül a válság. Duda fontosnak nevezte a schengeni övezet fenntartását, mely csak akkor lehetséges, ha az EU konkrét, határozott lépéseket tesz. Az EU-török csúccsal kapcsolatban közölte: konkrét döntéseknek kell megszületniük, például meg kell erősíteni az EU külső határait, pénzügyi segítséget kell nyújtani Görögországnak, de azokat az országokat is segíteni kell, ahol menekülttáborokban szíriai menekültek vannak. Az embercsempészekkel pedig le kell számolni - tette hozzá Andrzej Duda, miután Áder Jánossal egyeztetett a Sándor-palotában.Áder János köztársasági elnök katonai tiszteletadás mellett fogadja Andrzej Duda lengyel államfőt a Sándor-palota előtt 2016. március 18-án. MTI Fotó: Illyés Tibor


Áder János köztársasági elnök úgy vélte, a visegrádi csoport (V4) jelentős mértékben segítette, hogy az EU mára kijózanodjon. Ma már nem kérdés, hogy a migrációs válság nemcsak humanitárius, hanem bűnügyi és nemzetbiztonsági probléma is egyszerre - fogalmazott egyértelműen Áder. Továbbá az is evidenciává vált, hogy Európa határait meg kell védeni, a migrációs hullámot Európa határainál kell feltartóztatni - tette hozzá. "Ma sajnos hatalmas üzlet szerencsétlen emberek sorsából meggazdagodni" - mondta a köztársasági elnök.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu