Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Brüsszel és a magyar baloldal között teljes az összhang

2016. April 25. 06:13
Brüsszel és a magyar baloldal között teljes az összhang

Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a Schengen 2.0 akciótervet azért kellett közzétennie, mert Brüsszel Európa népesedési és gazdasági problémáit minél több migráns beengedésével kívánja megoldani. Brüsszel és a magyar baloldal között ebben teljes összhang van - tette hozzá.

"Az előző szocialista kormányok ilyen programjában az szerepelt, hogy az ország egytizede belátható időn belül külföldiekből fog állni" - jelentette ki a kormányfő, hozzátéve: "ez egy agyrém, lehetetlenség", amit meg kell akadályozni. A miniszterelnök ebben látja a kötelező betelepítési kvótáról tartandó népszavazás lényegét. Úgy véli, ha így sem sikerül megállítani Brüsszelt, akkor nem Magyarországon fogják megmondani, kikkel éljünk együtt. Orbán Viktor szerint az európai fiataloknak kell munkát adni ahelyett, hogy idehoznának kívülről "más kultúrából érkező, együttélési problémákat okozó, terrorveszélyt növelő migránsokat". Hozzátette: a "buborékban élő", "szellemi elnyomásban" lévő Nyugaton erről nem lehet nyíltan beszélni.Orbán Viktor Miniszterelnök a rádió stúdióban


A migránsválság magyar és német kezeléséről elmondta: korábban volt egy jelentős különbség a két ország között, ám Németország időközben megváltoztatta az álláspontját, és "ma ugyanazt mondják, mint mi". Már ott is a külső határok megvédésének fontosságára helyezik a hangsúlyt - szögezte le a kormányfő Németországi látogatása után. A vita most már arról szól - mondta -, mi legyen azokkal, akiket már beengedtek.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu