Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Bővíti szolnoki gyárát az F. Segura

2017. February 20. 13:12
Bővíti szolnoki gyárát az F. Segura

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy az F. Segura Hungária Kft. mintegy 5,3 milliárd forintból bővíti szolnoki gyárát, a beruházáshoz a kormány 680 millió forint támogatást nyújt.

A spanyol járműipari alkatrészgyártó fejlesztésével 100 új munkahely jön létre, a gyár területe pedig 2,5 szeresére, 25 ezer négyzetméterre nő. A Segura számos autómárka számára gyárt motorhoz és autókarosszéria-elemekhez tartozó fém alkatrészeket, első külföldi termelőüzemét Szolnok hozta létre. Szijjártó Péter ismertette, hogy tavaly a magyar külgazdaság, és autóipar egyaránt rekordévet zárhatott, a magyar autóipar termelési értéke két százalékkal 7874 milliárd forintra nőtt.

 

5,3 milliárd forintból bővíti szolnoki gyárát az F. Segura

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Francisco Segura Hervás, a Segura elnöke 

 

A miniszter közölte, hogy a Segura új beruházása hozzájárul ahhoz is, hogy Magyarország az Európai autóipari fejlesztéseinek zászlóshajója legyen. Francisco Segura Hervás, a Segura elnöke elmondta, hogy a gyár alapkövét tíz évvel ezelőtt tették le Szolnokon, az újabb fejlesztéssel a csoport összes magyarországi befektetése eléri a 65 millió eurót. A beruházás 2018-ra készül el, melynek köszönhetően a dolgozói létszám 285-re nő, valamint megduplázódik a vállalat magyarországi éves forgalma. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a munkaerő képzésre, az elmúlt időszakban mintegy 6,3 millió eurót fektettek az alkalmazottaik specifikus képzésére.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu