Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.09. - vasárnap, Emőd napja van.

Belföldi hírek

Bővíti nyírbátori üzemét az Unilever

2020. május 01. 08:00
Bővíti nyírbátori üzemét az Unilever

Az Unilever Magyarország Kft. 15 milliárd forintos ráfordítással bővíti a háztartás-vegyipari termékeket gyártó nyírbátori üzemét - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a járványveszély idején minden eddiginél nagyobb szükség van a nyírbátori gyár termelésére. Regionális gyártási központként Magyarország a térség más országait is ellátja, így 20 millió fogyasztóhoz jutnak el az Unilever belföldön készült termékei. A tárcavezető a magyar gazdaság iránti bizalom jelének tekinti, hogy két héten belül a negyedik nagyberuházás érkezik az országba. Az Unilever a gyártás bővítése mellett azt is vállalta, hogy egy kamionnyi fertőtlenítővel segíti a fővárosi Szent László Kórház munkáját a járványveszély idején. Mindez azt is jelzi, hogy a cég nem csupán gyártási helyszínnek, hanem otthonának is tekinti Magyarországot - tette hozzá. A járvány gazdasági hatásaira utalva üdvözölte azt is, hogy a 300 alkalmazottat foglalkoztató nyírbátori üzemben 30 új munkahely is létrejön a bővítéssel. 

 

Bővíti nyírbátori üzemét az Unilever

 

Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője az Unilever társadalmi felelősségvállalását emelte ki a rendezvényen. Az Unilever nyírbátori gyára - mint mondta - már a járvány előtt is jelentős mennyiséget adományozott a termékeiből a helyi iskoláknak, kórházaknak, szociális intézményeknek. A fertőtlenítőkre ma épp annyira szükség van, mint beruházással létrejövő új munkahelyekre - tette hozzá. Buss Viktor gyárigazgató a beruházásról közölte, hogy a kapacitásbővítés legkésőbb 2021 első felében befejeződhet. Első ütemben egy 11 ezer négyzetméteres csarnok épül Nyírbátorban 2 gyártósorral, higiéniai termékek és folyékony mosószerek előállítására. Ezt követően 8 ezer négyzetméteres raktárral bővül az üzem, amely így évi 300 millióról 370 millió flakonra bővítheti a gyártási teljesítményét. A felhasznált műanyagok újrahasznosíthatók lesznek, és több száz fa telepítését is vállalták. Az itt előállított termékek kétharmadát külföldön értékesíthetik - közölte a gyár vezetője.

 

Alberto di Leo, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a belföldi gyártáson belül a nyírbátori üzemet a legfontosabb egységnek, Magyarországot pedig az anyavállalat kiemelkedő jelentőségű partnerének nevezte. Az Unilever már eddig is több százmillió eurót fektetett be itt - tette hozzá, és azt is közölte, hogy a Szent László Kórház már a jövő héten megkapja a fertőtlenítőszerekből összeállított adományt.

 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu