Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Bővíthet a Jász-Plasztik Kft., a Jászság egyik legnagyobb foglalkoztatója

2021. április 24. 07:00
Bővíthet a Jász-Plasztik Kft., a Jászság egyik legnagyobb foglalkoztatója

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány a Jász-Plasztik Kft.-vel, közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A hatezer embert foglalkoztató cég ezáltal komoly bővítést hajthat végre.  

A Jász-Plasztik Kft. a Jászság egyik legnagyobb foglalkoztatójaként számontartott vállalat, amelynek három telephelye van: Jászberényben, Nagyrédén és Nyíregyházán képviseltetik magukat. Közel hatezer embernek adnak munkát. 

 

Kasza Lajos, a Jász-Plasztik Kft. kereskedelmi és műszaki igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a kezdetektől családi kézben lévő vállalkozás nemcsak saját termékek gyártójaként, hanem multinacionális cégek beszállítójaként is ismert. Rengeteg beruházásuk volt az elmúlt években, néha a jelenlegihez hasonló kormányzati támogatást is kaptak hozzá.  

 

Kasza Lajos, a Jász-Plasztik Kft. kereskedelmi és műszaki igazgatója

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a vállalat az elmúlt években közel 2,5 milliárd forintot fordított környezetvédelmi beruházásokra, óvodát építettek, és Jászberény lakosságának egyészségmegőrzése érdekében sportcsarnokot építettek. 

 

A Jász-Plasztiknak Európa-szerte van telephelye és gyártóüzeme is, valamint nagyvállalatok beszállítója: többek közt a Volkswagen csoportnak és a Samsungnak. A nyilvános cégadatok szerint a Jász-Plasztik Kft. nettó árbevétele tavalyelőtt meghaladta a 85,6 milliárd forintot, adózott eredménye több mint 11,8 milliárd forint volt. 

 

M. A. 

Forrás és fotó: MTI/ Bruzák Noémi

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu