Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.07.23. - kedd, Lenke napja van.

Belföldi hírek

Bővített a Nagisz Zrt. Derecskén

2018. augusztus 01. 14:54
Bővített a Nagisz Zrt. Derecskén

A nádudvari Nagisz Zrt. 2,5 milliárd forintos beruházással bővítette derecskei keltetőüzemét. Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár mérföldkőnek nevezte a legkorszerűbb technológiával megvalósult beruházást, amit nem pályázati forrásból, hanem kedvező banki hitellel finanszíroztak.

Az államtitkár szerint ez a forma "elterjedni látszik", ugyanis a gazdaság állapota és a bankszféra hozzáállása olyan, hogy egy jól működő gazdasági tevékenységet már nem csak támogatásból, hanem banki finanszírozásból is meg lehet valósítani. A következő években, évtizedekben ez a finanszírozási forma még nagyobb teret fog kapni - jelezte Bodó Sándor. Kovács Lajos, a Nagisz Zrt. elnök-igazgatója elmondta: a beruházás eredményeként a korábbi 23 millió naposcsibe helyett évente 35-36 milliót keltethetnek, és újabb bővítéssel számuk évi 50 millióra növelhető.

 

A nádudvari Nagisz Zrt. 2,5 milliárd forintos beruházással bővítette derecskei keltetőüzemét

A nádudvari Nagisz Zrt. 2,5 milliárd forintos beruházással bővítette derecskei keltetőüzemét

 

A beruházás keretében egy új, 3200 négyzetméteres üzemrészt alakítottak ki. A keltetőgépek mellet a legmodernebb tojásválogató, vakcinázó, illetve tároló és hűtő berendezéseket építették be. Az épületeket úgy alakították ki, hogy a további bővítés könnyen kivitelezhető legyen. Továbbá három korszerű izotermikus boxszal szerelt csibeszállító kamiont is vásároltak, és a keltető mellett felépült egy kamionmosó-fertőtlenítő épületrész is. A keltető korszerűsítése, bővítése nem zárult le az új épület átadásával, a beruházás második ütemében, a következő egy évben, a régi keltető átalakítására és felújítására kerül sor.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu