Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.12.07. - szombat, Ambrus napja van.

Belföldi hírek

Bővített a HELL Szikszón

2019. július 19. 14:05
Bővített a HELL Szikszón

A HELL Energy Magyarország Kft. új gyártósorának átadásán Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány arra törekszik, hogy a munkát terhelő adók csökkentése, a szakképzés fejlesztése és a javuló befektetési környezet révén tovább erősítse a Magyarországon működő vállalkozásokat.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a kabinet az adócsökkentés kormánya kíván maradni a jövőben is, ezért továbbra folytatja az adóterhek mérséklését és az adórendszer egyszerűsítését. A tárcavezető a Gazdaságvédelmi Akcióterv pontjait ismertetve elmondta: idén július elsejétől a szociális hozzájárulási adó két százalékponttal csökkent, amely egyszerre segíti a vállalkozások fejlődését és a munkahelyteremtést. Jövőre egy százalékponttal mérséklődik kisvállalati adó is, emellett több intézkedés segíti a vállalkozásokat a kedvező hitelekhez való hozzáférésben és a fejlesztések megvalósításában, ahogyan az adórendszer is tovább egyszerűsödik.

 

Bővített a HELL Szikszón

A HELL Energy fejlesztése 50 százalékkal emeli a gyár kapacitását

 

A miniszter kitért arra is, hogy bár a világgazdaságban a lassulás jelei mutatkoznak, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít, az idei év első negyedévében 5,3%-kal erősödött, amely az Európai Unió egyik legmagasabb növekedése. Mint mondta: a beruházások kétszámjegyű emelkedése, a keresetek és a fogyasztás növekedése is a tartós bővülést vetítik előre. Varga Mihály kiemelte: a magyar gazdaság teljesítményéhez az észak-magyarországi régió is hozzájárult, Borsod-Abaúj Zemplén megye 2010 óta öt helyet lépett előre a megyék fejlettségi rangsorában. Varga Mihály a HELL Energy beruházásáról szólva elmondta: a cég több mint 2 milliárd forintos fejlesztéséhez a kormány 1 milliárd forinttal járult hozzá. A fejlesztés 50 százalékkal emeli a gyár kapacitását a dobozos termékek előállításában, ez a többlet teljes egészében exportra kerül, tovább erősítve a vállalat külpiaci jelenlétét.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu