Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.25. - szombat, Gábor napja van.

Belföldi hírek

Bővíteni kell az ország átjárhatóságát

2017. október 28. 08:00
Bővíteni kell az ország átjárhatóságát

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára bejelentette, hogy hat új átkelő nyílik a magyar-osztrák határon.

Magyar Levente elmondta, a napokban állapodott meg a magyar kormányzat Ausztria és Burgenland tartomány vezetésével a fejlesztésekről. Korábban eldőlt már, hogy Körmendnél és Sopronnál autópályán is összekapcsolják a két ország közúthálózatát, valamint modernizálják a Fertőszentmiklóst Nezsiderrel összekötő vasútvonalat. Hazánkban viszonylag nehezen átjárhatóak határok, míg a kontinens nyugati felén átlagosan 2-4 kilométerre, addig nálunk több mint 20 kilométerre vannak egymástól az átkelők.

 

Hat új átkelő nyílik a magyar-osztrák határon

Magyar Levente bejelentette, hogy hat új átkelő nyílik a magyar-osztrák határon

 

"Nincs ez rendjén így" - mondta, hangsúlyozva, az átjárhatósághoz a gazdasági kapcsolatok fenntartására és a külhoni magyar közösségekkel való kapcsolattartáshoz is szükség van, ezért indított 2010 után a kormányzat nagyszabású fejlesztési programot, amelynek eredményeként eddig 18 új útkapcsolatot adtak át. Közölte: a múlt héten tették le az új komáromi híd alapkövét, több tucat új közlekedési kapcsolat kiépítése van folyamatban vagy kilátásban.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu