Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Bővít az Ericsson, innovatív fejlesztések jöhetnek

2021. április 28. 09:25
Bővít az Ericsson, innovatív fejlesztések jöhetnek

Kutatás-fejlesztési központját bővíti az Ericsson Magyarország Budapesten, amellyel nemcsak számtalan munkahelyet teremt a vállalat, hanem új rendszerek fejlesztését is lehetővé teszi. Innovatív technológiákat használnak majd a hárommilliárd forintos beruházás után. A kormány 600 millió forintot ad a projekthez.  

A támogatás Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint vissza nem térítendő. Az Ericsson elmondása szerint a fővárosi központjába új kutatás-fejlesztési tevékenységet hoz, valamint a jelenlegi csaknem kétezer mellé még kétszáz új munkahelyet teremt a beruházással. A tájékoztatás szerint a svéd óriásvállalat a felhő alapú multimédia rendszereket fogja kifejleszteni.  

 

Szijjártó sajtótájékoztatón méltatta az állami támogatásban részesülő céget. Az egész világon összesen 85 működő 5G hálózatot üzemeltet, nemsoká pedig már a 6G fejlesztéseknek is nekilátnak.  

 

A sajtótájékoztatón

 

Az Ericsson Magyarország vezérigazgatója, Éry Gábor is kiemelkedően fontosnak tartja a jelenlegi beruházást. Részletezte, hogy a felhőalapú fejlesztések és a mikrohullámú fejlesztések élveznek majd prioritást, a szekció eddig is sikeres volt a vállalat által támogatott egyetemi együttműködéseknek köszönhetően.  

 

Éry elmondta: a svéd vállalat eddig több mint 130 kereskedelmi 5G szerződést kötött, a mobil távközlésihálózat-berendezést gyártó cég legnagyobb magyarországi üzleti partnere a Magyar Telekom. A bővítéssel a magyar központ még versenyképesebb lesz a vállalaton belül, ami a cég további hosszú távú jelenlétét is lehetővé teheti. 

 

A budapesti fejlesztések számokban kifejezve is sikeresek, a vállalat bevételeinek 80 százaléka származik szolgáltatásexportból. Az első negyedévben a svéd-magyar kétoldalú kereskedelem a külügyminiszter szerint 32 százalékkal nőtt, a svéd befektetett tőke pedig 700 millió eurónál jár, a fejlesztéssel pedig még gyümölcsözőbb lehet a két ország közti kapcsolat. 

 

M.A. 

Forrás és fotó: MTI/ Illyés Gábor 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu