Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

BKV-ügy: Tarlós István megállapodott a bankokkal

2012. April 05. 04:30
BKV-ügy: Tarlós István megállapodott a bankokkal

A híradások beszámoltak arról, hogy megmenekült a BKV, mivel a főpolgármester megegyezett a BKV-nak hitelező kilenc bankkal.

A városháza közlemény szerint a felek a fővárosi és az állami garanciavállalás alapján aláírták azt az úgynevezett „stand still” megállapodást, amely lehetővé teszi a megörökölt – jelenleg 63,1 milliárd forintos – BKV-adósságállomány refinanszírozását.

Tarlós István megegyezett Varga Mihállyal, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárral és Naszvadi György államháztartásért felelős államtitkárral a BKV hosszú távú finanszírozásának várható főbb elemeiről is, a részletes megállapodások kidolgozása folyamatban van.

BKV

Több hónapos bizonytalanság után végre megmenekült a BKV


A főpolgármester korábban többször jelezte, hogy a múlt egyik nagy problémája a működés finanszírozása, amely húsz éve megoldatlan, a másik az adósságállomány kezelése és rendezése. A társaságot 2002-ben konszolidálták, de egy 2004-ben felvett hitel nyomán mára ismét több tízmilliárdos adóssága keletkezett, amelynek jelentős részét az idén kell visszafizetni. A harmadik problémának a járműállomány „extrém” elhasználódását nevezte.

Tarlós István

Tarlós István főpolgármester megállapodott a BKV-nak hitelező 9 bankkal


A kormány a március 28-i ülésén megvitatta a BKV helyzetével foglalkozó tárgyalódelegáció beszámolóját. Ez után megegyeztek abban, hogy a BKV 2012-ben lejárandó, 63,1 milliárdos hitelállományával kapcsolatban a magyar állam a főváros mögé áll, és elvi garanciát vállal, amennyiben a főváros készfizető kezességet vállal a BKV hitelállományáért.MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu