Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Belföldi hírek

Bizonyítékot hamisított Draskovics

2009. July 29. 21:17
Bizonyítékot hamisított Draskovics
Mindenki - aki a bizonyítékhamisítást elkövette, tudott róla, vagy megrendelte - távozzon a közéletből - szögezte le sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter a Draskovics-ügy kapcsán.
Draskovics Tibor Magyarország nyilvánossága előtt azt állította, hogy a politikai alapú terrorizmus meglétét egy olyan videó igazolja, melyen egy terrorszervezet bombát robbant. Később kiderült, hogy a videón nem egy terrorszervezet által felrobbantott bomba, hanem egy korábbi rendőrségi eljárásból ismert, kémiában jártas fiatalok által végzett robbantás látható. Abban a rendőrségi eljárásban szó sem volt semmilyen terrorszervezetről. Magyarán: Draskovics Tibor bizonyítékot hamisított - szögezte le Szijjártó Péter.


Szijjártó Péter Sajtótájékoztatója 2009. július 29.

Az MSZP frakcióvezetője mai sajtótájékoztatója és Bajnai Gordon tegnapi nyilatkozata segített tisztázni a képet. Ugyanis a fő kérdés most már az, hogy Draskovics Tibor saját elhatározása alapján követett el bizonyítékhamisítást, vagy minderről tudott a miniszterelnök, a kormányzó párt, és akár az ő megrendelésükre történt-e mindez? - tette fel a kérdést Szijjártó Péter.

Nehéz elképzelni, hogy egy ilyen mértékű hazugságot, egy ilyen jelentős következményekkel járó bizonyítékhamisítást egy miniszter saját szakállára elkövethet. Bajnai Gordon tegnapi és Mesterházy Attila MSZP-s frakcióvezető mai nyilatkozata világossá tette, hogy Draskovics Tibor ezt a bizonyítékhamisítást a miniszterelnök és a szocialista párt tudtával, a miniszterelnök és a szocialista párt megrendelésére követte el - fejtette ki a Fidesz szóvivője. A politikus emlékeztetett: nem először fordul elő ilyen, az MSZP-nek vannak bizonyos kártyái, és megvan, hogy melyik népszerűségi mélyponton melyiket húzzák elő. Most éppen a terror-kártya volt soron, és az eddigieknél egy jóval durvább eszközhöz nyúltak, mikor bizonyítékot próbáltak kreálni a politikai alapú terrorizmus létezésének igazolására, amely egy hamis bizonyíték volt - tette hozzá.

szijjarto_peter_430_325_20090729211546_11.jpg

Bizonyítékot hamisított Draskovics (Szijjártó Péter)

Ami történt az bizonyítékhamisítás, amit a rendészti miniszter követett el, és amit a miniszterelnök és a szocialista párt tudtával és megrendelésére követett el - húzta alá Szijjártó Péter, leszögezve: ezek után nincs más hátra, mint az, hogy mindenki - aki a bizonyítékhamisítást elkövette, tudott róla, vagy megrendelte - távozzon a közéletből. Mindazok, akik ilyen tettet elkövetnek méltatlanok és alkalmatlanok arra, hogy ennek az országnak a vezetői legyenek - jegyezte meg a fideszes képviselő.

Bajnai Gordon kormányfő és Mesterházy Attila frakcióvezető nyilatkozatai alapján arra lehet következtetni, hogy nem elszigetelt, hanem közös akcióról van szó: a rendészeti miniszter elképesztő intenzitású védelmet és támogatást kapott mindkét részről - jelentette ki Szijjártó Péter.

(forrás: fidesz.hu)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu