Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Biotechnológiai fejlesztő központ létesül

2018. February 05. 13:19
Biotechnológiai fejlesztő központ létesül

A dán székhelyű Foss kétmilliárd forintos beruházással hoz létre kutatási és fejlesztési központot Pécsett, melyhez a kormány 772,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A kétezer négyzetméteres épületben 88 magasan kvalifikált munkavállaló foglalkoztatását tervezik.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a bejelentéskor hangsúlyozta: a gyártási kapacitások fejlesztésével szemben mára már az innováció jelenti a versenyképességet. A dán cég beruházása kiválóan illeszkedik az új magyar gazdasági irányvonalhoz - mutatott rá a tárcavezető. Niels Degn, a Foss kutatási és fejlesztési alelnöke elmondta, hogy a vállalat a megfelelő szakmai kompetenciák megléte mellett a kormány és a pécsi egyetem pozitív hozzáállása miatt választotta Magyarországot.

 

A Foss kétmilliárd forintos beruházással hoz létre kutatási és fejlesztési központot Pécsett

A dán székhelyű Foss kétmilliárd forintos beruházással hoz létre kutatási és fejlesztési központot Pécsett 

 

Hozzátete, hogy a vállalat családi tulajdonban van, hosszú távra terveznekó. A Foss 1956-ban alakult Dániában; a vállalat a fejlesztési és gyártási tevékenységét a skandináv ország mellett Kínában és Magyarországon végzi. A világkereskedelemben forgalmazott gabona 80 százalékát, az összes tej 85 százalékát a cég által kidolgozott módszerrel tesztelik. A cég két évvel ezelőtt felvásárolta a Soft Flow nevű Pécsen működő biotechnológiai társaságot, a bejelentett befektetést ezen keresztül hajtja végre.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu