Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.14. - vasárnap, Marcell napja van.

Belföldi hírek

Bevezette a robottechnológiát a Kravtex-Kühne

2022. április 12. 08:00
Bevezette a robottechnológiát a Kravtex-Kühne

A Kravtex-Kühne buszgyár új gyártócsarnokkal és modern technológiákkal bővült Mosonmagyaróváron.

A Kravtex-Kühne cégcsoport új gyártócsarnokot épített Mosonmagyaróváron, ahol már a legmodernebb technológiákkal gyártják a jövő autóbuszait. A vállalat közel 4 ezer négyzetméteres csarnokot adott át március végén, ezzel pedig az autóbuszgyár már több mint 20 ezer négyzetméteren folytatja tevékenységét.

 

A beruházást közel 2 milliárd forintból hajtotta végre a buszgyár, a projektet pedig a magyar kormány is támogatta a Nagyvállalati Beruházási Támogatás program részeként. Az új fejlesztésekkel a csarnokban évente 1000 autóbuszt fognak gyártani.

 

A robotika sokkal hatékonyabbá teszi a gyártást

 

A gyártócsarnok felépítése mellett a robotika is megjelent a cég életében. Az új üzemben olyan robottechnológiai megoldásokat alkalmaz a cég, amelyet korábban még nem használtak. A Kravtex-Kühne a robotizált hegesztéssel egyes autóbusz típusoknál közel háromszoros termelékenységet érhet el.

 

A Kravtex-Kühne egyébként a Volánbusz Zrt. számára gyártja a legtöbb autóbuszt. Eddig összesen 2600 járművet gyártottak le a nagyvállalatnak, amely a Volánbusz flottájának mintegy 40 százalékát teszi ki. A cégcsoport 550 munkavállalóval rendelkezik Mosonmagyaróváron és Győrben.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu