Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.07. - kedd, Appolónia napja van.

Belföldi hírek

Betonbiztos sereghajtóvá vált Magyarország

2009. augusztus 16. 16:46
Betonbiztos sereghajtóvá vált Magyarország
A szocialista kormányok 2002 óta sorozatosan elhibázott gazdaságpolitikája miatt Magyarország "betonbiztos európai sereghajtóvá" vált.
Ezt Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője mondta azzal kapcsolatban, hogy a bruttó hazai termék (GDP) a II. negyedévében 7,6 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban, valamint hogy a közép- és kelet-európai régió bécsi székhellyel rendelkező négyszáz nagyvállalatának vezetői "katasztrofálisnak" minősítették a magyarországi üzleti kilátásokat.

Szijjártó Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a nyilvánosságra került adatok arról tanúskodnak, hogy az MSZP-kormány rossz irányba viszi Magyarországot, gazdaságpolitikájával tovább mélyíti a válságot és tovább rontja az ország helyzetét.

szijjarto_430_325_20090816163553_778.jpg

Szijjártó Péter: Betonbiztos sereghajtóvá vált Magyarország

Az elemzői várakozásoknál is sokkal rosszabb - 7,6 százalékos - GDP-visszaesés - mint hangsúlyozta - azt mutatja, hogy az emberek életét megkeserítő megszorító intézkedések értelmetlenek és feleslegesek voltak, hiszen a gazdasági mutatók nem javultak.

"Bajnai Gordon az elmúlt hetekben komoly energiákat fektetett arra, hogy kommunikációs hadjáratával mindenkit meggyőzzön arról, hogy visszatérőben van a bizalom Magyarország iránt. Ehhez képest ma kiderült, hogy a 400 nagyvállalat, amelynek regionális központja Bécsben van, Magyarországot az utolsó helyre tette, mint ahol a legrosszabbak az üzleti kilátások Közép-Európában" - mondta el a bécsi menedzserek által jegyzett tanulmánnyal összefüggésben.

Hozzátette: az MSZP másik kommunikációs akciója, "az elindultunk kifelé a válságból", is elhiteltelenedett a mai nappal.

A Fidesz kommunikációs vezetője az említett adatok nyomán úgy vélte: új, növekedésre koncentráló gazdaságpolitikára van szükség. "Ezt alapvetően három lépcsőfokon keresztül lehet elérni: munkahelyteremtés, adócsökkentés és a bürokrácia visszaszorítása" - mutatott rá Szijjártó Péter.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu