Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Beruházásoknak köszönhetően térnek vissza a sikeres szakemberek

2017. November 02. 12:54
Beruházásoknak köszönhetően térnek vissza a sikeres szakemberek

A szerszámgyártó Spinto Hungária Kft. 140 új munkahelyet hoz létre egy új miskolci szerszámgyártó üzemmel, az 5,9 milliárd forintos miskolci beruházáshoz a kormány 2,4 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésekor hangsúlyozta, hogy külföldön is versenyképes középvállalatokra van szükség a gazdaság növekedéséhez a nagyvállalatok magyarországi befektetései és a sikeresen működő, magyar irányítású nagyvállalatok mellett. Az új üzem fontos piaci rést tölt be, magas hozzáadott értéket teremt és jelentősen növeli a magyar gazdaság versenyképességét. Emellett a csaknem 100 autóipari szakmunkás mellett 35 mérnöknek is állást biztosít és részt vesz a duális szakképzésben is - tette hozzá a miniszter.

 

A Spinto Hungária Kft. beruházásnak köszönhetően külföldön is elismert és sikeres szakemberek tértek vissza Magyarországra

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy külföldön is versenyképes középvállalatokra van szükség a gazdaság növekedéséhez

 

A Spinto autóiparhoz kapcsolódó befektetése a tizenkettedik magyar beruházás a beruházásösztönzési rendszer keretében létrejött idei 69 beruházás sorában. A miniszter kiemelte, hogy az új üzem termékei iránt már most jelentős kereslet mutatkozik, hiszen a szerszámgyártás az autóipar versenyképességét is meghatározza. Pócs János ügyvezető ismertette, hogy az első munkaszerződéseket már meg is kötötték, külföldön is elismert és sikeres szakemberek tértek vissza Magyarországra a beruházásnak köszönhetően. Az ügyvezető kiemelte a miskolci önkormányzat támogatását és azt, hogy a kormány kezdettől fogva a beruházás mellé állt és kiemelt projektté nyilvánította azt. 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu