Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Beruházási támogatást kapott négy magyar cég

2020. december 18. 09:12
Beruházási támogatást kapott négy magyar cég

A kormány összesen 8, 7 milliárd forint támogatást nyújt négy hazai cégnek, a Csabacast, a Videoton, a Regio Játékbolt és a Waberer’s részesül az összegből, amelyet fejlesztésekre és gyártóberendezésekre költenek majd a vállalatok. Mindezzel körülbelül 300 új munkahelyet teremtenek, és a meglévő többezer is stabillá válik. 

A 8, 7 milliárd forint állami támogatás, amely beruházásösztönző program néven fut, egyfajta munkahelyteremtő célzatú a kormány részéről. A cégek pedig a fejlesztésekkel több megrendelést fogadhatnak, professzionálisabb munkát végezhetnek. Hogy melyik vállalat mire költi majd a fejpénzét, arra a cégek vezetői online sajtótájékoztatón tértek ki december 17-én. Gyártóberendezések beszerzését kezdi meg a Videoton és a Csabacast, raktárfejlesztéssel foglalkozik majd a Regio és a Waberer’s. 

 

Csabacast Könnyűfémöntödei Kft. alumíniumöntvények gyártásával foglalkozik, és az eddigi gyártókapacitását bővíti Heves megyei üzemében, de egy teljesen új egység kiépítését is tervezik. Megrendelőik közt olyan nagy nevek szerepelnek, mint a BMW, a Volkswagen, az Opel, a Daimler 

 

Fémmunka

 

Regio Játékkereskedelmi Kft., Magyarország legnagyobb játékáruházlánca korszerűsíteni fogja a törökbálinti raktárát és a szegedi telephelyét is. 

 

A Videoton Autóelektronika Kft. elektromos és hibrid autók alkatrészeinek előállításával is foglalkozik, amely mostanában egyre népszerűbb biznisz, nem véletlenül van jelen a cég 6 másik országban is. Kapacitásbővítés a tervük.  

 

A Waberer's International Nyrt. Az egészségügyi logisztikát fejleszti majd, de a központi logisztikai rendszer fejlesztésével is foglalkoznak a támogatási összegből.      

 

M. A. 

Forrás: mti

 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu