Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.13. - csütörtök, Szervác napja van.

Belföldi hírek

Bértámogatás jár a kutatóknak januártól

2020. december 30. 09:30
Bértámogatás jár a kutatóknak januártól

Mérnökök, informatikusok, kutatók és fejlesztők után kaphatnak a munkáltatók állami támogatást, melyet a szakemberek bérkiegészítésére használhatnak fel - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Januártól három hónapig igényelhető a bértámogatás, amelynek folyósítása után még legalább három hónapig foglalkoztatni kell a munkavállalót. 

A programot munkahelymegőrzés céljából indítja el január 4-től az ITM a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektorban. A járvány első hullámában, tavasszal már volt példa erre, akkor több mint huszonháromezer munkavállaló bérét tudták kiegészíteni.  

 

Kutatók bérét is támogatja az állam

 

A szakemberek munkahelyeit a Gazdaságvédelmi akcióterv keretén belül védik meg. Fontos, hogy ebben a szektorban a magasan képzett munkavállalók megbecsülve maradjanak pozíciójukban, hiszen a társadalom alapját képezik fejlesztéseikkel, és a gazdaságra is hatással vannak.  

 

A vállalkozások fejenként maximum 318 920 forintot kaphatnak mérnökök, kutatók, informatikusok után. Januártól próbaidős, újonnan felvett dolgozó után is járhat a bruttó összeg. Ezt a kutatóknak a munkáltató utalja ki, akinek garantálnia kell, hogy támogatott dolgozóit legalább három hónapig még foglalkoztatja, esetleg bővíti a dolgozói létszámot. Részletes információkat ide kattintva érhetnek el. 

 

 

M. A. 

Forrás:mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu