Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Belföldi hírek

Bértámogatás a megváltozott munkaképességűeknek

2017. December 15. 15:02
Bértámogatás a megváltozott munkaképességűeknek

Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár bejelentette, hogy mintegy 39 milliárd forintos bértámogatást nyújt a kormány jövőre a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, akkreditált cégeknek.

Az államtitkár sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy a munkáltatók október 31-ig pályázhattak, közülük majdnem 350-en kaptak támogatást. Az elnyert összeg hozzájárul ahhoz, hogy jövőre is megmaradjon a jelenleg is foglalkoztatott több mint 30 ezer megváltozott munkaképességű ember munkahelye. Czibere Károly elmondta, a fogyatékossággal élők integrációjának legfontosabb eszköze a foglalkoztatás, ezért a kormány mindent megtesz azért, hogy egyre több megváltozott munkaképesség ember találjon munkát.

 

Bértámogatás a megváltozott munkaképességűeknek

A foglalkoztatás az integráció legfontosabb eszköze

 

Az elmúlt évek intézkedései közül kiemelte a rehabilitációs kártyát és azt a döntést, amely szerint 2015 ősze óta az uniós értékhatárig mentesül a közbeszerzési törvény hatálya alól a védett munkahelyeken, megváltozott munkaképességű emberek által előállított árucikkek beszerzése vagy szolgáltatások megrendelése. A rehabilitációs kártyával kapcsolatban megjegyezte, nemrég kibővítették a jogosultak körét, így nyolcezerrel emelkedett a kártyával foglalkoztatottak száma. Az elmúlt évek során duplájára, 16-17 százalékról 30 százalék fölé emelkedett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu