Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Benyújtották a 2016-os költségvetést a kiszámíthatóság, az előreláthatóság és a tervezhetőség jegyében

2015. May 14. 10:59
Benyújtották a 2016-os költségvetést a kiszámíthatóság, az előreláthatóság és a tervezhetőség jegyében

A 2016-os költségvetés 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel és 2 százalékos költségvetési hiánnyal számol. Az államadósság pedig jövőre a tervek szerint 73,3%-os GDP-arányos szintre csökken.


A kormány benyújtotta a 2016. évre vonatkozó költségvetési törvényjavaslatot az Országgyűlésnek. Várhatóan május végén kezdik megvitatni, s előreláthatólag június utolsó heteiben el is fogadja majd a Ház a jövő évi büdzsét. A költségvetés tervezésekor a stabilitás megőrzését, az államadósság csökkenő pályán tartását, az alacsony államháztartási hiányt, valamint a bővülő foglalkoztatást és a növekvő gazdasági teljesítményt vette alapul a Kormány. A törvénytervezet egyik legfontosabb célja az, hogy jövőre több pénz maradjon a magyar családoknál.

 

A kormány benyújtotta az adócsökkentés költségvetését

 
Jövőre tovább csökken a személyi jövedelemadó mértéke és növekszik a családi adókedvezmény összege.  A központi költségvetés ezért egyre növekvő összeggel járul hozzá a gyermekétkeztetéshez, így jövőre ezen ellátások támogatása meghaladja a 70 milliárd forintot. A kormány vállalja, hogy 2016-ban is megőrzi az időskori ellátások értékét. Jövőre még több ember számára lesz elérhető a közfoglalkoztatás, emellett folytatódnak a foglalkoztatást ösztönző kormányzati programok és az Életpályaprogramok is.A korábbi sikeres tárgyalásoknak köszönhetően a 2014-2020 közötti tervezési időszakban összesen 12 ezer milliárd forint uniós forrás érkezik majd Magyarországra. A kormány célja, hogy a fejlesztési, beruházási támogatások legalább 60%-át gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordítsa. Ez az elkötelezettség már a 2016-ös költségvetésben is jól tükröződik.

 

Kormányzati Információs Központ/MCOnet

Fotó: Botár Gergely

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu