Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Bemutatták a VM új fejlesztési koncepcióját, a Darányi Ignác Tervet

2012. January 16. 10:58
Bemutatták a VM új fejlesztési koncepcióját, a Darányi Ignác Tervet
Hétfőn, azaz 2012.január 16-án jelentették be a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM), hogy a szaktárca meghirdeti az ágazat új fejlesztési koncepcióját a Darányi Ignác Tervet.

Vidékfejlesztési Minisztérium


A minisztérium széles társadalmi vita után véglegesítette a 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégiát. A most induló Darányi Ignác Terv a Nemzeti Vidékstratégia végrehajtásának kereteit adja meg.

A Darányi Ignác Terv alappillérei: a jogszabályi környezet megújítása, életszerűvé tétele; a hatékony, ügyfélbarát támogatási és intézményrendszer kialakítása; szemléletformálási, képzési programok és akciók indítása; az uniós és a hazai társfinanszírozású programok kidolgozása és elindítása; valamint a nemzeti finanszírozású programok kidolgozása és elindítása.

A szakmai rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott, aki szerint  a magyar emberek génjeiben ott van a föld szeretete és tisztelete. Magyarország akkor volt erős, mikor a mezőgazdasága virágzott - mondta a miniszterelnök, aki szerint : "Akinek földje van, mindene van".

Orbán Viktor

A szakmai rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondottAz eseményen köszöntőt mondott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, továbbá beszédet mond a délelőtt folyamán Ángyán József parlamenti államtitkár és V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár is.


MTI/MCOnet

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu