Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.07.03. - vasárnap, Kornél napja van.

Belföldi hírek

Bemutatták a modern kutatóintézeti fejlesztéseket

2022. június 08. 18:31
Bemutatták a modern kutatóintézeti fejlesztéseket

A mesterséges intelligenciát régóta alkalmazó intézet innovációit mutatták be Budapesten.

A Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) már régóta alkalmazza a mesterséges intelligenciához kapcsolódó megoldásokat, ezért biztos pontnak tekinthetőek Magyarországon, ha valaki az ilyesfajta jövő technológiák iránt érdeklődik.

 

A kutatóintézet Budapesten mutatta be saját épületében a legfrissebb fejlesztéseit és innovációit. A bemutató eseményen kiemelték, hogy a SZTAKI már közel 50 éve kutatja a legmodernebb megoldásokat az ipar területén, így a mesterséges intelligenciához köthető megoldásokban is otthonosan mozognak.

 

Az eseményen elhangzott, hogy számos magyar laboratórium működik együtt szorosan a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézettel. Az intézet nagyon széles skálán képesek alkalmazni a mesterséges intelligencia megoldásokat.

 

Az eseményen több miniszter is részt vett

 

Az ipar, a gyártás, a közlekedés, az egészségügy, az egészséggazdaság, valamint a logisztika területén sem ismeretlen az intézet számára az ilyesfajta modern technológia, ezért a demonstrációs tér kínálatában sem szűkölködnek.

 

A Budapesten bemutatott Demonstrációs Tér lényegében gyakorlatiasan fog hozzájárulni a modern technikai megoldások elindításához Magyarországon, valamint a kutatók és alkalmazottak együttműködéséhez.

 

Forrás és képek: MTI/Kovács Tamás
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu