Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Bemutatták a mintagyárakat

2017. December 19. 13:35
Bemutatták a mintagyárakat

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy kiválasztották azokat a vállalatokat, amelyek már alkalmazzák az Ipar 4.0 legmodernebb technológiáit és üzleti megoldásait, és ezeket az ismereteket készek megosztani a magyar kis- és középvállalkozásokkal.

A Mintagyárak projektben lehetővé válik, hogy a feldolgozóiparban működő magyar kis- és középvállalkozások valós működési környezetben ismerkedhessenek meg a fejlett Ipar 4.0 technológiai megoldásokkal. Varga Mihály elmondta, azért írták ki a pályázatot, mert új eszközzel kívánják bővíteni a magyar kis- és középvállalkozások támogatási formáit. A program célja a szemléletformálás, a demonstráció, a fejlesztés és a minősítés.

 

Bemutatták a mintagyárakat, amelyek átadják a kis- és középvállalkozások számára a modern technológiai megoldásokat

A Mintagyárak projektben lehetővé válik, hogy a feldolgozóiparban működő magyar kis- és középvállalkozások valós működési környezetben ismerkedhessenek meg a fejlett Ipar 4.0 technológiai megoldásokkal

 

A tárcavezető hangsúlyozta: a program megvalósításától azt várjuk, hogy a projekt két éves időszaka alatt 4-5 ezer kkv előtt megnyílik az út az önálló piaci sikerek felé éppúgy, ahogyan a beszállítóvá váláshoz is. A későbbiekben azt szeretnénk elérni, hogy a magyar kkv-k egyre nagyobb hányada tudjon magas hozzáadott értékű termékeket előállítani, és ennek révén megállni helyüket a hazai és a külpiacon is. A pályázatra első lépésben 2,3 milliárd forint forrás áll rendelkezésre – ismertette Varga Mihály. Az öt nyertes vállalat: a Festo-AM Gyártó Kft., a Roto Elzett Certa Kft., az Eltec Holding Kft., a Continental Automotive Hungary Kft., és a Macher Zrt.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu