Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

Belügyminiszteri találkozó a szerb-magyar határon

2016. February 22. 05:00
Belügyminiszteri találkozó a szerb-magyar határon

Az illegális bevándorlás elleni fellépésről egyeztetett Röszkén Pintér Sándor és Nebojsa Stefanovic, a két ország belügyminisztere.

Az esemény sajtótájékoztatóján Pintér Sándor elmondta: mindkét fél előtt világos, hogy a népvándorlás a következő időszakban is fontos európai problémája marad. A két politikus között abban is egyetértés volt, hogy az osztrák lépések miatt - melyek nyolcvanban limitálják a naponta beengedhető migránsok számát - fel kell készülni arra, hogyan meg tudjuk védeni határainkat. Ehhez azonban szükség van a menekültútvonalon fekvő államok hathatós együttműködésére. A határ menti feladatokról a magyar belügyminiszter elmondta: erősítik a közös járőrözést. Pintér Sándor megjegyezte, hogy hazánk támogatja Szerbia európai integrációját.
A belügyminiszterek sajtótájékoztatójaNebojsa Stefanovic elmondta, hogy a felek együttműködnek az érkezők szűrésében is. Ennek célja, hogy eldönthető legyen, kik a valódi menekültek, akik beléphetnek Európába, és kik a gazdasági bevándorlók, továbbá hogy kiszűrjék a  terroristagyanús személyeket. Leszögezte egyúttal, hogy Szerbiának saját érdekeit kell szem előtt tartania, ám folyamatosan egyeztetett az Európai Unióval és Magyarországgal. Az ausztriai szigorítás életbelépése ez különösen időszerű - vélte a szerb politikus. Közölte egyúttal, hogy Szerbia és Magyarország a görög-macedón határ ellenőrzésében is részt vállalhat.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu