Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.20. - péntek, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Bejelenti-e Angela Merkel, hogy a BMW Magyarországra települ?

2015. január 30. 17:59
Bejelenti-e Angela Merkel, hogy a BMW Magyarországra települ?

Nem cáfolta a Miniszterelnökség és a Német Kancellári Hivatal azt a rendkívüli hírt, hogy a német BMW autó gyártása Magyarországra települ.

 

A Belföldi Hírek Online újságírói először a rendkívüli hírről a magyar Miniszterelnökséget keresték meg, akik nem cáfolták, hogy Angela Merkel magyarországi látogatása során bejelenti, hogy Magyarországon, Tiszántúlon német BMW gyár létesül. Ez a kiemelkedő beruházás egész Tiszántúlt, de különösképpen Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megye foglalkoztatását érintené.

 

Angela Merkel német kancellár, Orbán Viktor miniszterelnök

Angela Merkel február 2-án látogat hazánkba.

 

A hírrel kapcsolatban megkérdeztük a Német Kancellári hivatalt, akik a hírt szintén nem cáfolták. A BMW németországi központja ugyancsak nem cáfolta ezt a Magyarország számára igen nagy jelentőséggel bíró beruházást.

 

német BMW autó

Az Audi és a Mercedes után a BMW is Magyarországra települhet.

 

Feltett kérdésünkre Salgó András, a BMW Magyarország Vállalati kommunikációs menedzsere a következőképpen reagált: "A BMW, mint globális gyártócég a világ számos pontján rendelkezik jelenleg is gyártókapacitással, illetve gyáregységekkel. Az esetleges új piacok felmérése, a jövőbeni gyártókapacitások helyszíneinek analízise a normál üzletmenet részét képezik". A hírt se nem megerősítették, se nem cáfolták, a BMW gyárak bővítése olyan komoly gazdasági előkészületet és tervezést igényel, mely a napi politikától független ütemben halad.

 A Belföldi Hírek szakvéleménye, hogy a beruházás az Orbán-Merkel személyes megbeszélésen is kiemelt témakör lehet.

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu