Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.21. - kedd, Klaudia napja van.

Belföldi hírek

Bejelentették a Fidesz Európai Parlamenti képviselőinek listáját

2014. április 11. 10:53
Bejelentették a Fidesz Európai Parlamenti képviselőinek listáját

A Fidesz választmánya elfogadta a 2014-es európai parlamenti választások listáját – jelentette be Pelczné Gáll Ildikó és Szájer József .


Hangsúlyozták: nemzeti listát állítottak, tehát a határon túli nemzetrészek – Kárpátalja, Erdély, Vajdaság, Felvidék -, valamint a diaszpóra is képviselteti magát a listán. Ám a határon túli magyar nemzetrészek tekintetében a lista még nem végleges, a képviselők neve még nem ismert. Szerintük az EP-képviselők alapvető feladata lesz, hogy világossá tegyék, Magyarország nem egy gyarmat, hanem egy önálló ország, amely büszke saját cselekedeteire és hagyományaira, ugyanakkor az uniós tagságból fakadó kötelezettségeit is teljesíti. Emlékeztettek rá, hogy mindig megvédték hazánkat a támadásoktól.

 

 

Bejelentették a Fidesz Európai Parlamenti képviselőinek listáját
Szájer József fideszes EP-képviselő arról tájékoztatott, a listán Pelczné Gáll Ildikót ő követi a második helyen, majd Tőkés László, Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Schöpflin György és Erdős Norbert következik. Őket követi Kárpátalja, majd Vajdaság képviselője - akiket később neveznek meg -, a 11. helyen Kósa Ádám, a 12-en pedig Hölvényi György, a 13. helyen pedig Dömötör Csaba szerepel. A lista 14. helyén van Hidvéghi Balázs, őt Tóth Edina, Rákossy Balázs, Csóti György és Szemerkényi Réka követi. A lista 19. helyén szerepel Király Nóra, őt Pálffy István követi, majd pedig a Felvidék képviselője, akit szintén később neveznek majd meg.  Pelczné Gáll Ildikó elmondta, 10-12 fideszes mandátum megszerzése lehet reális célkitűzés a májusi európai parlamenti választáson.

 

Forrás: fidesz.hu

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu