Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Belföldi hírek

Behívták, de nem jelent meg a bizottsági meghallgatáson a szocialista politikus

2011. február 25. 11:23
Behívták, de nem jelent meg a bizottsági meghallgatáson a szocialista politikus
Büntetőfeljelentést tett az elszámoltatási kormánybiztos Fapál Lászlónak, a Honvédelmi Miniszter egykori államtitkárának ingatlanszerzése ügyében. Budai Gyula ezt pénteken jelentette be a honvédelmi bizottságnak az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottsága ülésén, amelyen Juhász Ferenc (MSZP) egykori honvédelmi miniszter, bár meghívták, nem jelent meg.
A kormánybiztos közölte: hivatali visszaélés és hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést, álláspontja szerint ugyanis alaposan feltételezhető, hogy a magyar államot több mint 40 millió forint kár érte Fapál László ingatlanszerzésével összefüggésben. Budai Gyula hozzátette, az ügyben Juhász Ferenc akkori honvédelmi miniszter is "tevőlegesen részt vett".

Fapál László, a Honvédelmi Miniszter egykori államtitkára

Fapál László, a Honvédelmi Miniszter egykori államtitkára

Az albizottság pénteken a Honvédelmi Minisztériumot és a Magyar Honvédséget érintő, nyilvánosságra került korrupciós ügyek hatásának vizsgálatára ült össze. A tanácskozásra meghívták Oláh János dandártábornokot is, aki a Honvédelmi Minisztériumnál történt korrupciós ügyben tett beismerő vallomást. A dandártábornok azonban szintén nem jelent meg az ülésen.

 

Forrás: fidesz.hu

-bartus-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu