Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Banki egységesedés: terjed a QR-kódos fizetési lehetőség

2021. február 06. 07:00
Banki egységesedés: terjed a QR-kódos fizetési lehetőség

Homogenizálódni látszik az azonnali fizetési rendszer a bankoknál. Az OTP 2020 nyara óta használt innovációjához bármelyik bank csatlakozhat, február 4-én a Reiffeisen jelentette be, hogy könnyítenek a fizetési lehetőségeken és bevetik a QR-kódokat.  

Az ügyfelek legnagyobb örömére a QR-kódos fizetési rendszer nemcsak az OTP Banknál lesz elérhető, februártól már a Reiffeisen Bank is opcióként ajánlja fel az azonnali fizetési lehetőséget.  

 

QR-kód beolvasás

 

Az OTP a nyáron vezette be a QR-kódos fizetési lehetőséget, amely azóta nagy népszerűségnek örvend. A megoldáshoz szabadon csatlakozhat bármelyik bankintézet, kereskedők és fizetési szolgáltatók is - írja közleményében az OTP. 

 

Ez a fajta megoldás az OTP saját fejlesztésű Simple Play platformját érinti, mely közel tízezer céggel áll kapcsolatban, és biztosítja az online fizetési lehetőséget. Az ehhez csatlakozni kívánó bankok saját mobilalkalmazással kell rendelkezzenek. Ezen keresztül fizethetnek majd az ügyfelek a Simple Play felületet használó webáruházakban QR-kód beolvasásával, igény szerint pedig már POS-terminálokon is működhet bizonyos szolgáltatóknál a biztonságos és gyors beolvasási rendszer.  

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu