Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Balog Zoltán miniszter Závogyán Magdolnát nevezte ki főigazgatónak

2013. March 28. 14:12
Balog Zoltán miniszter Závogyán Magdolnát nevezte ki főigazgatónak
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2012 decemberében pályázatot írt ki a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus (a Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet jogelődje) főigazgatói álláshelyének betöltésére. Benyújtott pályázata alapján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Závogyán Magdolnát bízta meg a főigazgatói teendők ellátásával, aki öt évre szóló kinevezését  2013. március 26-án vette át az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Závogyán Magdolna

Závogyán Magdolnát 5 évre bízták meg a főigazgatói teendők ellátásával


Závogyán Magdolna 2012. július közepe óta megbízott főigazgatóként irányítja az országos háttérintézményt. Az elmúlt kilenc hónap alatt megkezdődött az intézet átszervezése, konszolidációja, a jogutód intézmény megalapítása, valamint a területi módszertani feladatellátó szervezetek integrálása.


Balog Zoltán,

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Závogyán Magdolnát nevezte ki főigazgatónak

 


A főigazgató célja, hogy a Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézetet erős, innovatív háttérintézménnyé  alakítsa át, amely megfelelő válaszokat tud adni a mai kor társadalmi és közművelődési kihívásaira. Ennek érdekében dinamikus, projekt-alapú munkaszervezetet állít fel. A háttérintézményi feladatok új elemekkel egészülnek ki, melyek között kiemelt fontosságú a stratégiai háttéranyagok készítése, az uniós pályázatokkal kapcsolatos szolgáltatások biztosítása, a projektgenerálás és a projektszemlélet meghonosítása, továbbá a közművelődés érdekérvényesítő szerepének megerősítése.

Závogyán Magdolna, az NKKI főigazgatója  és Németh László, az IPOSZ elnöke írták alá a stratégiai megállapodást

A közelmúltban stratégiai együttműködés köttetett  a Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet, valamint az Ipartestületek Országos Szövetsége között


Závogyán Magdolna 2012 júliusáig a Békés Megyei Önkormányzati Hivatalban dolgozott kulturális referensként. Feladatai között szerepelt a megyei közművelődési, közgyűjteményi és előadó-művészeti intézmények – művelődési központ, levéltár, könyvtár, múzeum, színház, bábszínház, szimfonikus zenekar – fenntartói szintű szakmai felügyelete, koordinációja, és az ágazattal összefüggő megyei stratégiák elkészítése.MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu